dimecres, 30 de gener del 2008

Bitlles a l' Escola




El Club de Bitlles, de comú acord amb l'AMPA i el Col·legi Santa Creu d'Anglesola està portan a terme la introducció i pràctica del joc de les Bitlles Tradicionals Catalanes a nivell escolar. Està previst treure llicències federatives per, així, poder participar i competir als campionats escolars de Catalunya. Esperem comptar amb força participants.

18 comentaris:

refranyer ha dit...

Trobem molt interessant aquesta iniciativa. Ens agradaria saber quan començaran els entrenaments.

Ramon ha dit...

Els primers entrenaments començaran si Deu vol a partir del proper dissabte dia 23 de Febrer.
Pensem reunir, de moment, una dotzena d'alumnes, entre nenes i nens; per així formar un grup mixte. Esperem els hi agradi.

Anònim ha dit...

seria interesant saber cuantes dones jugen a bitlles a Anglesola

Anònim ha dit...

Contesto a labalaguerina amb molt de gust diguen que actualment figuren inscrites un total de 79 senyores de les quals, una quinzena practiquen l'esport de les bitlles catalanes, encara que nó, de forma continuada.

Anònim ha dit...

Crec que tot el que sigui relacionar gent gran amb gent jove és positiu.

I encara ho és més si aquesta relació es fa a través de l'esport.

Professor ha dit...

A l'Escola d'adults de Tàrrega, dins la setmana cultural d'enguany que se celebrarà del 12 al 16 de maig, voldríem fer una demostració de com es juga a bitlles.

Que us sembla?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

D'acord Ramon,

Ara haurem de definir l'espai (que podria ser al pati del costat de l'escola) i l'organització.

Estem agraïts de la vostra col·laboració.

Anònim ha dit...

Contesto al professor i fent referencia a la setmana cultural estariem molt contents de poder-hi participar.Es podria fer una petita demostració de com si juga i explicar les normes amb que es basa aquest joc de les bitlles. Tambè podrien provar-ho tothom que ho desitjés. El material ja el portariem nosaltres. Com que encara tenim temps, podrem ultimar detalls, pro d'entrada, molt agraits per haber pensat amb nosaltres.

Professor ha dit...

Ramon,

Pel que fa al lloc per a fer la demostració de tirada de bitlles, podrem utilitzar l'espai annex a l'escola.

En ell hi ha dos camps preparats per a jugar a la petanca.

Anònim ha dit...

Ramon
El passat dia 8 de Març un grup de 9 joves bitllares (5 nenes i 4 nens) van anar a Ponts a competir la fase previa dels Campionats de Catalunya. Per esser la primera prova va anar d'alló mes bé, ja que ens vàrem endur tres medalles; la qual cosa els va fer molta ilusió, tant a élls, com als pares qu'els acompanyaven.
Esperem continuar amb aquesta tasca tan enriquidora.

Anònim ha dit...

El proper dissabte dia 5 d'Abril onze bitllaires escolars participarán a Linyola en la fase preliminar de la Copa Generalitat.
Esperem, si més nó, igualar l'èxit aconseguit a Ponts.
Ens ho passem molt bé.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, a tot el Club de Bitlles d'Anglesola, per la demostració de bitlles amb la qual ens vau obsequiar a l'Escola d'adults de Tàrrega, el passat divendres.

Els alumnes s'ho van passar d'allò més bé amb les explicacions dels jugadors i amb la tirada lliure.

Pel que fa a la "fitxa" per a la propera temporada d'alguns alumnes, en podem parlar ja que algun alumne ha mostrat el seu interès, sempre que pugueu arribar a les xifres que marquen els seus honoraris. Ja, ja!

Bé, moltes gràcies i dir-vos que ja hem rebut les fotos de la jornada, que ens va enviar el Ramon.

Anònim ha dit...

Com ja es habitual, cada any per les festes majors d'Anglesola fem tirades de bitlles a nivell local, i aquest any, el passat 13 de Setembre, ens varem reunir un total de 38 bitllaires. La novetat es que del nou planter de escolars en va vindre un total de 16, tots élls amb la corresponent llicència federativa, i que varen aconseguir unes puntuacions molt acceptables; com es natural, hi va haber premis del primer al darrer.
Com es pot comprobar, ja començem a veure, encara que tendres,els fruits que fa no massa termps, varem sembrar.
Esperem continuar andavant amb ells i, naturalment, tambè amb el suport dels seus pares.
Gràcies a tots.

Anònim ha dit...

La proxima competicio de festa major o de alguna altra cosa caldria tenir en compte que si es produeix un empat als primers el premi auria de ser igual perque no hi aigui desconsol entre els participants.

Anònim ha dit...

Holaa Ramon!!
Dons mira que la mare m'ha dit que tens un blog i mi he volgut passar per dir-te hola i a beure si entrenem mès jajaja.
La mare diu que ens envïs un
e-mail per informans de quan hi agui un entrenament de bitlles.
Bueno pues res que jo ja m'en vaig i que a beure si entrenem mès noo??

JeeJee..!!

Anònim ha dit...

Resposta a f.a.j

Tens raò, en cas d'empat, com a minim, s'auria de desempatar i veure que guanya el primer premi, ja que, en primer lloc, no saps quants empats hi pot haver, i per tant no pots tindre una certa quantitat de premis tots iguals, jo crec que la bona intenció ja es va veure, al repartir tots els obsequis a tota la quitxalla; amés va ser la primera tirada dedicada expresament a élls i espero i crec que s'ho van passar bé i, nosaltres només de veurel's, tambè.
Recorda que la pluja tambè va ajudar a que tot anés més precipitat.
La propera, procurarem, entre tots, i dic tots, millorar aquests detalls.Tambè compto amb tú. Si?

Anònim ha dit...

Aina:

Gràcies pel comentari, procurarem fer entrenaments periòdics lo més aviat possible i t'ho faré saber per e-mail. Tens ganes d'entrenar, pro..., quan passes per la vora i t'invito a entrar i tirar amb nosaltres un dia normal, com l'altre tarde, tambè podries entrar, no et sembla? no tinguis vergonya, dona, que l'Eric algun dia ha entrat i ha fet la tirada, això igual es entrenament,eh?.
Estic content amb tú per posar-te al blog de les bitlles, continúa.
Adeu Aina